Tips om hvordan du får en fin hårklipp

I dag skal jeg forklare hvordan du får en hårklipp til å se 10/10 ut! Ved hjelp av guiden min kan du få inspirasjon og tips slik at du deretter kan forklare hvordan du vil ha det når du går til frisøren.

Det har blitt veldig moteriktig å ha klippet hår igjen, noe jeg er så glad for, for hvis du har langt hår, kan du få liv i håret på en helt annen måte hvis håret er klippet.

Et langt hår blir som regel tungt og livløst, og nettopp fordi vi er så opptatt av å ha mye volum, kreves det at håret klippes opp for å kunne løfte alle hårstråene.

Mange av kundene mine og inkludert meg selv vil ikke ha for mye klipp i håret, man er jo ganske arret fra da man var liten og frisøren klippet håret nesten til hodeskallen, så når jeg har kommet med forslag om å klippe håret til kundene mine, blir de som regel livredde, men det er virkelig ikke den typen klipp vi ønsker!

Første trinn i klippingen

Det første jeg vanligvis gjør når jeg skal klippe en kunde og deretter klippe håret, er å først gå gjennom kundens lengde, som da kan være toppene eller hvor mye de ønsker å klippe av. Etter at jeg har gått gjennom håret, tenker du kanskje at jeg skal begynne å klippe håret, og svaret er nei!

Grunnen til at jeg ikke vil klippe håret etter at jeg for eksempel har klippet toppene, er fordi jeg som regel har vasket kundene mine i sjampoen før vi begynner å klippe, og håret er fortsatt vått. Jeg ville aldri finne på å begynne å klippe håret når det er vått, og jeg tror det er den “feilen” frisører gjør, å begynne å klippe og forme håret når det er vått.

Du aner ikke hvordan klippen blir når håret er vått, og du ser ikke hvordan håret faller!

Det handler om interesse, og klipping har alltid vært en av mine interesser, og det er kanskje derfor jeg har testet meg selv mye opp gjennom årene for å finne den beste teknikken som får et klippet hår til å passe best mulig sammen med det øvrige håret.

Nå begynner jeg med å føne håret.

Når jeg har klippet gjennom toppene, begynner jeg å føne håret og skape volum! Jeg pleier gjerne å ha en mousse som jeg påfører både i bunnen og lengdene når håret fortsatt er vått, og en mousse som jeg synes er kjempegod er Styling Mousse – Vision Haircare.

Nå går jeg inn med en anti frizz spray fra Colorwow som er helt fantastisk, som er et fuktavvisende produkt som beskytter mot høy luftfuktighet men samtidig gir en fantastisk glans.

Nå starter jeg med å føne håret, og da bruker jeg alltid den beste Dyson Supersonic som jeg nesten ikke klarer meg uten haha. Jeg blåser håret fra alle retninger og kanter slik at luften kommer gjennom bunnen og det danner da veldig enkelt volum. Hvis du styler håret på deg selv, kan du stå med hodet opp og ned, da får du også mye luft overalt som hjelper deg med volumet.

Gå inn med en varmebørste

Jeg har fortsatt ikke begynt å klippe håret mitt, men jeg vil forme håret mitt og jeg vil få frem glansen og også få litt liv selv om det er vanskelig når håret ennå ikke er klippet.

Det er viktig at håret er fønet ordentlig og nesten ferdig for å kunne gjøre den beste klippingen! Så man kan si at jeg snur litt på rekkefølgen for å få det så fint som mulig :).

På tide å begynne å klippe håret

Nå er det på tide å gå inn med saksen igjen, alle hårstråene er på plass og håret er smidig, og jeg ser nå nøyaktig hvordan håret faller. Jeg begynner med å ta opp en passering og trekke oppover mot hodet og holde stille, og når jeg så holder seksjonen opp i “luften”, klipper jeg så mye som jeg og kunden har blitt enige om.

En ting som er viktig å tenke på hvis du vil ha en myk klipp som smelter sammen, er å ALDRI klippe rett av, men når du holder passet ditt i luften, peker du i stedet håret slik at det blir “taggete” og da smelter håret sammen på en fin måte.

Deretter går du gjennom hele håret på samme måte, deler en passé og holder den opp i luften og så torner du gjennom håret så mye du vil ha av. Det er viktig at du som frisør klipper opp så mye som du har avtalt, alltid heller for lite enn for mye og at kunden kan kjenne litt gjennom håret innimellom.

Så tar man en avgjørelse om man vil klippe opp enda mer eller om det føles bra med en gang, men jeg pleier å klippe opp ca 3 cm hvis man ikke vil ha så mye klippet opp men bare litt liv, men det er helt avhengig av kvaliteten på håret ditt.

Når jeg føler meg ferdig med klippingen går jeg inn med varmebørsten igjen og føner håret med børsten i forskjellige retninger, så får man enda mer liv og volum i håret.

Håper disse tipsene hjelper deg å forstå hvordan du får et klippet hår til å se luksuriøst ut :).

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X