Beste Tørrsjampo (Best i Test 2024)

I denne artikkelen vil jeg anbefale tre tørrsjampoer som jeg synes er av god kvalitet, slik at vi kan gå en ekstra dag uten å måtte vaske håret. De fleste bruker tørrsjampo slik det skal brukes, mange kan lett få fett hår og ønsker ikke å måtte vaske håret hver dag, da er det et perfekt produkt som kan hjelpe deg med å holde noen ekstra dager.

Det er ikke bra å fortsette å vaske håret hver dag, for tro det eller ei, håret blir faktisk raskere fett hvis du fortsetter å vaske håret hver dag. Håret og hodebunnen blir dehydrert hvis det får vann hver dag, og vann er veldig uttørkende for håret vårt.

Mange lurer kanskje på hvordan hodebunnen min kan bli tørr når jeg bare opplever at den blir fet? Jo, det er fordi hodebunnen vår produserer naturlig talg, og det er talg som kan gi håret et “fett” inntrykk, og nettopp derfor bør du ha en god sjampo som fjerner overflødig olje i håret, men også smuss og produktrester.

Der fikk du litt kort info om hvorfor håret lett blir fett, og alt hår har naturlige oljer i seg men det er ikke synlig f.eks. på et tykt hår tilsvarende et tynt hår men fine hårstrå hvor oljen lett trenger inn og igjen er lett synlig og dermed kan håret se fett ut.

Derfor er det super at jeg vil gi tips om tørrsjampo i dag slik at vi slipper å vaske håret hver dag, håret skal helst bare vaskes 2-3 ganger i uken, men ved hjelp av en tørrsjampo kan vi friske opp håret og holde oss en ekstra dag :).

Min absoluta favorit är Living Proof PHD Advanced Clean Dry Schampoo

Living Proof Perfect Hair Day
Living Proof Perfect Hair Day

Jeg må bare nevne at denne tørrsjampoen er den sykeste tørrsjampoen jeg har brukt, nettopp fordi jeg aldri har opplevd en så nyvasket følelse som jeg gjør med dette produktet. Det står ofte i beskrivelsen deres om denne tørrsjampoen at “håret blir like rent som med en tradisjonell sjampo, men uten å måtte tilsette vann” og det er virkelig den følelsen man får, noe jeg synes er helt utrolig! Ved hjelp av små molekyler kapsler tørrsjampoen inn smuss og fett, og så kan du børste det ut.

Påføring av dette produktet skjer først og fremst i tørt hår, og så sprayer du produktet i hodebunnen og lar det sitte en liten stund for så å gni produktet inn i hodebunnen, du kan også gni inn tørrsjampoen ved hjelp av et håndkle hvis det føles lettere eller bedre.

Så børster du gjennom håret og plutselig føles håret rent og friskt igjen uten at tørrsjampoen føles klissete eller ru. Det er stabilitet og det liker jeg, men jeg takler ikke når det blir som et “belegg” av stoff og håret føles veldig grovt, jeg likte den følelsen før men oppdaget at håret ble veldig slitt og da jeg sluttet å bruke den typen tørrsjampo har jeg ikke taklet følelsen av masse produkt i håret.

Living Proof tørrsjampo er vegansk og fri for parabener og sulfater, men den er også fargebevarende, glutenfri og uten silikoner og ftalater. Håret blir også mykt, glansfullt og veldig lett å jobbe med denne tørrsjampoen, noe jeg synes er et pluss. Det er også en utviklet spraydyse slik at produktet blir jevnere fordelt, noe jeg også liker fordi noen ganger når man trykker på en sprayflaske så havner det bare produkt når man retter og da blir det så “merket” på en måte. Som sagt, dette er en fantastisk tørrsjampo så test, test!!!!

Min nummer to er Soothing Dry Shampoo fra Maria Nila

Maria Nila Soothing Dry Schampoo
Maria Nila Soothing Dry Schampoo

Dette er også en tørrsjampo som jeg synes er veldig bra og er imponert over. Dette er et produkt som er veldig veldig snill mot hodebunnen din, der den hjelper til med å friske opp hodebunnen din hvis den begynner å se fet ut, men den hjelper også til med å gi næring til hodebunnen, men også kjøler og beroliger hodebunnen din og dermed lindrer kløe, noe jeg synes er veldig bra.

Maria Nila tørrsjampo har beroligende ingredienser som Aloe Vera og Niacinamide som bidrar til å fremme hodebunnens helse. Produktet har en veldig lett og luftig formel som ikke tynger håret, og tørrsjampoen har også en veldig deilig blomsterduft av iris, hvit jasmin og rav.

Påføring av denne tørrsjampoen gjøres i tørt hår som alle andre tørrsjampoer og så sprayer du i ulike seksjoner slik at sprayen kommer gjennom overalt hvor du føler du trenger det. Som sagt så er dette produktet veldig skånsomt mot håret og hodebunnen din men har ingen direkte stabilitet så kanskje du kan oppleve at håret likevel kan føles litt fett, men prøv da å spray tørrsjampoen på nyvasket hår så kan den være med på å “dekke over” før det blir fett. Jeg synes det fungerer bra uansett :).

Mitt tredje alternativ er Fresh.hair fra Kevin Murphy

Kevin Murphy Fresh Hair
Kevin Murphy Fresh Hair

Kevin Murphys tørrsjampo passer for deg som vil ha null hold i håret; det er mindre hold enn i tørrsjampoen fra Maria Nila. Produktet etterlater ikke håret grovt, stivt eller matt. Jeg føler ikke i det hele tatt at man føler at man har produkt i håret når man bruker denne tørrsjampoen, noe mange synes er positivt, men hvis du er en person som virkelig ønsker ruhet og volum, er ikke dette produktet for deg. Dette er som sagt en tørrsjampo for deg som ønsker NULL produktfølelse :).

Påføring skjer i tørt hår og da prøver man å spraye lett og jevnt i hodebunnen, og så kan man vente et minutt eller to slik at produktet får tid til å sette seg og så gnir man inn produktet ved hjelp av hendene eller et håndkle. Du kan også bare børste gjennom håret etter at produktet har satt seg.

Tørrsjampoen er fri for sulfater og parabener noe som alltid er et stort pluss for meg, produktet bidrar også til å friske opp et livløst hår og fungerer for alle hårtyper. Noe å huske på er at de fleste av Kevin Murphys dufter på produkter er ganske sterke, noe denne tørrsjampoen også er i sin duft, så det vet du om hvis du er sensitiv for sterke dufter!

Godt å vite om tørrsjampo

Grunnen til at jeg ikke har foreslått noen budsjettalternativer er fordi det etter min mening er vanskelig å foreslå tørrsjampoer til en lavere pris. Da tenker jeg at det er bedre å kjøpe en litt dyrere tørrsjampo som du kan bruke sjeldnere? Nettopp tørrsjampo sliter på håret vårt og hvis man da bruker et billigere produkt kan håret ta stor stor skade… En tørrsjampo skal ikke brukes daglig, men det er hvis det virkelig trengs.

Jeg har selv misbrukt tørrsjampo og da var det et bra merke men jeg elsket ruheten i hodebunnen og så sprayet jeg litt nå og da, og kunne dra med krølltangen i håret med tørrsjampo og det er ikke noe jeg anbefaler. Håret mitt ble revet av på den ene siden til slutt men jeg lærte en lekse og etter det hater jeg ruhet i håret, jeg liker litt lett tekstur og kan legge til litt ekstra hvis jeg skal på fest osv.

I hverdagen elsker jeg bare å ha det så luftig og lett som mulig, men alle trenger å spraye på litt tørrsjampo av og til. Jeg er imidlertid ekstra nøye med å gjøre en skikkelig detox og innpakning på håret etter bruk :).

Er tørrsjampo bedre enn å vaske håret?

Nei, det vil jeg ikke si, men tørrsjampo får bare håret til å se livlig og nyvasket ut selv om det ikke er nyvasket.

Hva kan du bruke i stedet for tørrsjampo?

Da ville jeg sagt vanlig hårspray, spray gjennom håret og la det tørke og deretter børste det gjennom.

Kan håret falle av ved bruk av tørrsjampo?

Hvis du bruker tørrsjampo for ofte, kan hodebunnen etter hvert få hard medfart, og det er fare for at håret brekker.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X