Beste Sjampo For Krøllete Hår (Best i Test 2024)

I denne artikkelen vil jeg gi tips om sjampo til krøllete hår. Det er ofte vanlig å tilsette fuktighet i en sjampo til krøllete hår nettopp fordi det er veldig vanlig at krøllete hår er tørt/sprøtt og trenger fuktigheten i en sjampo.

Dog kan det noen ganger bli litt for bra også, fuktigheten tynger ned mye og hvis man har et skandinavisk hår f.eks. blir det som regel nesten litt fett. Da er det supert at jeg vil anbefale sjampoer for nettopp krøllete hår men som heller ikke tynger ned men håret også får den fuktigheten og næringen det trenger :).

Jeg har testet disse produktene selv og kan derfor gi dere en ærlig mening om hva jeg synes!

Min favoritt er Coils & Curls Co-Wash (Best i Test)

Coils & Curls Co-Wash
Coils & Curls Co-Wash

Dette er en ganske ny sjampo på markedet og det som er så bra med denne sjampoen er at den er en sjampo og balsam i ett, kan det bli bedre enn det? Coils & Curls shampoo er en utredende og fuktighetsgivende sjampo som er perfekt for alle typer krøllete hår :).

Siden det er sjampo og balsam i ett ser konsistensen mer ut som en balsam, og produktet skummer veldig lite, og det er slik det er bygget opp slik at du ikke trenger å overdosere mer produkt bare fordi det ikke skummer, for det er meningen. Hvis du får følelsen av at den ikke vil rengjøre som du ønsker, kan det hende du må gå inn en gang i måneden med en dyprensende sjampo som jeg vanligvis anbefaler når det gjelder alle sjampoer.

Coils & Curls-sjampoen inneholder sheasmør, jojobaolje, aloe vera og vitamin E som går inn og pleier håret og hodebunnen, og sjampoen gir en myk følelse i håret. Sjampoen har også en magisk duft nesten litt “bæraktig”, tenk type blåbær/bringebær, helt fantastisk duft!

Produktet beskytter også mot fargetap, som du kan få av vasking, UV-stråling, styling og frie radikaler. Sjampoen er 100 % vegansk og passer til alle hårtyper.

Min nummer to er Kérastase Curl Manifesto

Kérastase Curl Manifesto
Kérastase Curl Manifesto

Detta är också en favorit som jag har använt i många år och det är ett schampo med lagom mycket fukt i samt att det finns en väldigt krämig formula som är fyllt med manukahonung och ceramid. Schampot passar för alla typer av lockigt hår! Kérastase schampo rengör håret och hårbotten genom att få bort orenheter och produktrester men är också noga med att bevara hårets naturliga oljor.

Någonting mer som detta schampo gör för våra lockiga hår är att förstärka lockarnas hår och volym, hjälper till att bevara viktig fukt utan att tynga ner håret och där kommer ceramid in i bilden som är en patenterad ingrediens som stärker svagt hår och som sagt också bevarar fukten. Schampot boostar också lockarnas glans och form :).

Användningen av detta schampo sker i vått hår men tänk på att avlägsna överflöd av vatten, applicera sedan en klick med schampo i handflatan motsvarande en gammal 5 krona. Därefter applicerar du schampot med en liten skvätt vatten så du kan emulgera upp skummet, därefter fokuserar du första omgången på din hårbotten, massera in schampot i stora rörelser med dina fingertoppar.

Du avlägsnar orenheter när du masserar in schampot i hårbotten, för annars ligger schampot bara på “utsidan” av håret. Skölj nu ur produkten noggrant och applicera produkt en omgång till och lite vatten, nu kommer du märka att det blir mera skum i omgång två som då också gör att längderna blir rena, när du känner dig klar skölj noga!

Tips nummer tre er Living Proof Curl Schampoo

Living Proof Curl Schampoo
Living Proof Curl Schampoo

Living Proof Curl Shampoo er en sjampo som er en del av den banebrytende krøllproduktserien som er basert på biomimetisk vitenskap som gjør krøllene sterkere og sunnere. Produktet er kremaktig og mildt rensende og pleiende slik at krøllene våre er definerte og fine etter dusjen.

Sjampoen har en utredende effekt uten å tynge håret, og produktet sies å gjøre håret 3 ganger sterkere enn det var før! Produktet inneholder ikke parabener, sulfat eller noen kunstige stoffer, noe som er viktig for meg at sjampoen er fri for.

Påføring av sjampoen gjøres i fuktig hår, og deretter masserer du produktet med fingertuppene og prøver å få et skikkelig skum, skyll deretter ut sjampoen grundig! Gjør det samme igjen og fokuser på at sjampoen kommer ut i lengdene denne gangen slik at lengdene på håret også blir rengjort, skyll deretter grundig :).

Hvordan ta vare på krøllete hår?

Når du sjamponerer håret i dusjen og deretter skyller ut produktet, husk å prøve å skille håret ved hjelp av fingrene fordi vi da reduserer risikoen for floker, spesielt krøllete hår har veldig lett for å floker seg når det er vått, og da kan vi prøve å forhindre at du sliter for mye med børsten etterpå.

Når du balsamerer håret, fordeler du balsamen på lengdene og ut i toppene og klemmer forsiktig på produktet fordi håret noen ganger har en tendens til å “tørke” litt og håret absorberer fuktigheten mye bedre når håret er vått. Etter at du er ferdig med hårvasken, er det bare å forberede håret med fukt, fukt, fukt, bare fordi krøllete hår er mye lettere å tørke ut enn glatt hår.

Der kan du bruke en hårolje, leave-in krem, varmebeskyttelse, balsamspray osv. vårt krøllete hår spiser fuktighet så det er bare å forberede håret med næring i den grad du anser at det ikke blir fett :). Etter at du har boostet håret ditt er det best om du kan lufttørke håret, jeg synes personlig at krøllene ser best og best ut ved hjelp av bare luften, eller du føner det!

Mellom vasking kan du gå inn og friske opp krøllene, vanligvis trenger du kanskje bare å vaske håret en gang i uken, men det betyr ikke at håret ikke vil ha mer fuktighet til det. Så gå inn med en olje eller hva du foretrekker hver eller annenhver dag slik at det får påfyll av næring innimellom!

Håper du finner en sjampo som passer ditt krøllete hår og også noen tips til pleie etter sjamponering!

Hvordan vaske krøllete hår?

Vask håret med lunkent vann og avslutt med kjøligere vann, fordi det er mindre slipende.

Hva trenger et krøllete hår?

Jeg vil si fuktighet, fuktighet og atter fuktighet!

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X