Beste Sjampo For Fett Hår (Best i Test 2024)

I dagens artikkel skal jeg skrive om hvordan man finner en god sjampo for fett hår, gi mine beste tips om disse og hvorfor!

Grunnen til at du får fett hår kan delvis være genetisk, men det kan også være at du ikke har gode rutiner for håret ditt og at det er en overproduksjon av talg i hodebunnen. Det kan også ha å gjøre med at det er mange hormoner i kroppen som forårsaker fett hår, som puberteten osv.

En ting jeg har lagt merke til er at når man tar mye i håret og slenger det rundt så opplever jeg alltid at håret blir fetere fortere, og dette er basert på at vi har mye skitt og oljer i hendene som vi overfører til håret.

Håper jeg kan hjelpe deg med å finne en god sjampo til fett hår, jeg har testet disse produktene og kan derfor gi en ærlig anmeldelse av hva jeg synes :).

Mitt første tips og min favoritt kommer her Specifiqué Bain Divalent shampoo – Kérastase (Best i Test)

Specifiqué Bain Divalent shampoo - Kérastase
Specifiqué Bain Divalent shampoo – Kérastase

Kérastase sjampo er et produkt som renser hodebunnen for å redusere overflødig olje og lukt. Sjampoen bidrar til å balansere hodebunnen ved å regulere talgproduksjonen, noe som reduserer fet hodebunn.

Sjampoen bidrar også til å reparere hårlengdene hvis de er sprø og kan dermed bygge opp hårets fibre.

Kérastase Specifiqué Bain Divalent Shampoo renser opptil 41 % og gir også opptil 61 % mer volum, noe som er et stort pluss fordi volum er noe vi streber etter! Sjampoen inneholder aminosyre, og mange lurer kanskje på hva det er? Det er hårets byggesteiner som hjelper håret med å bygge protein.

Påføring av sjampoen gjøres i fuktig hår og så masserer du produktet grundig inn i hodebunnen slik at det skummer, skyll deretter! Gjenta den samme prosessen en gang til, for du bør alltid sjamponere håret to ganger i løpet av en hårvask.

Det andre produktet er Care Derma Regulate Shampoo – Keune

Keune - Care Derma Regulate Shampoo
Keune – Care Derma Regulate Shampoo

Denne sjampoen fra Keune er en dyprensende sjampo som reduserer fett hår og fet hodebunn. Jeg synes denne sjampoen er veldig effektiv og har sett veldig fine resultater på folk som har brukt sjampoen.

Sjampoen hjelper til med å bremse overdreven fettproduksjon og jeg merker helt klart at man ikke får så fett hår, så det er kjempebra! Produktet har stoffer i seg som Bio-Sulphur og Betaine som hjelper til med å regulere fettdannelsen i håret, det er også urteekstrakter i sjampoen som gir en beroligende effekt på hodebunnen.

Det er også en svært effektiv sjampo hvis du har problemer med flass!

Når du påfører sjampoen, starter du i fuktig hår og masserer deretter inn rolig og forsiktig, ikke gni inn produktet uten store bevegelser slik at det blir sjampo i hele hodebunnen. La det deretter virke i 1-2 minutter og skyll deretter! Hvis du føler at håret blir tørt etter bruk, er et tips å bruke en fuktighetsgivende balsam i lengdene.

Mitt siste tips er Eco Therapy Revive – Maria Nila

Eco Therapy Revive - Maria Nila
Eco Therapy Revive – Maria Nila

Jeg har skrevet om denne sjampoen en gang tidligere, og jeg synes den er fantastisk, pluss at det er fint å ha et økologisk alternativ.

Det er en sjampo som renser håret på dypet og hjelper til med å rense håret for smuss, oljer og produktrester, men som samtidig også hjelper til med å rense håret og hodebunnen. En sjampo som anbefales hvis du har svært fet hodebunn, da produktet er en dyprensende sjampo som fungerer å bruke hver dag og dermed er svært mild og skånsom mot håret.

Sjampoen inneholder den fargebevarende ingrediensen Colour Guard Complex som beskytter håret mot UV-stråling og frie radikaler, og alle Maria Nilas produkter er 100 % veganske og fri for sulfater og parabener.

Maria Nila Eco Therapy Revive er en økologisk sjampo og er sertifisert av Eco Cert. Hva kreves egentlig for at en sjampo skal kunne kalles økologisk? Jo, det kreves at innholdet består av 95 % naturlige ingredienser, men også at 10 % av ingrediensene kommer fra økologiske gårder.

Når du påfører sjampoen i håret, anbefaler jeg alltid å vaske håret to ganger og i fuktig hår, deretter kan du bruke emballasjen deres fra samme serie og til slutt avslutte med balsam! Om du velger å ikke bruke pakningen, bruk alltid balsam uansett om det føles rart å tilføre mer fukt om du har problemer med fett hår. Håret trenger fukt i lengdene, så lenge du ikke bruker balsam i hodebunnen så er det ingen fare :).

Hvorfor forblir håret mitt fett selv om jeg har investert i en god sjampo?

Hvis du har kjøpt en sjampo som skal hjelpe deg med å bli kvitt fett hår, må du ikke glemme å gi den tid, det kan ta noen vask før håret venner seg til en ny sjampo, så du kan ikke forvente å se resultater ved første gangs bruk.

Mange kan noen ganger også kommentere at håret blir alt for tørt og stripete når de har brukt en sjampo som motvirker et fett hår Vi må ikke glemme at disse sjampoene ikke inneholder like mye fuktighet som enkelte andre produkter gjør og nettopp derfor er jeg nøye med å alltid anbefale balsam uansett hvilke problemer du har med håret ditt.

Hvis du fortsatt føler at håret ditt er fett og sjampoen du kjøpte ikke har gitt noen effekt i det hele tatt, kan det være at det er for mange produktrester, og da kan håret ha behov for en detox-sjampo som hjelper deg å gjøre håret ekstra rent i dybden.

Hvor ofte bør jeg vaske håret?

Jeg vil si at det optimale er to dager i uken.

Hvorfor blir håret mitt fett, og hva skal jeg gjøre med det?

Den vanligste årsaken er at du vasker håret for ofte og da vasker du også bort hårets naturlige oljer i hodebunnen, noe som da fører til ubalanse, da vil hodebunnen kompensere for denne tørrheten i håret og begynner i stedet å overprodusere talg og da får du fett hår.

Hvordan håndtere fett hår?

Bruk en avgiftende sjampo og ikke vask håret for ofte. Bruk bare balsam eller innpakning i lengdene.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X