Beste Serum For Hodebunnen (Best i Test 2024)

I dette innlegget vil jeg dele tre hårserum som er nyttige hvis du lider av håravfall. Hårserum er perfekte for å styrke hårstrået og dermed få håret til å sitte lenger. Hodebunnens helse er helt avgjørende for at håret ditt skal vokse og bli sterkt!

Det kan være at man har mye kløe, tørr hodebunn eller etter graviditet, man kan også miste mye hår f.eks. at det er store folder rundt hårfestet og da er det veldig bra å fylle på med et serum eller en spray som gjør at hodebunnen booster og så begynner veksten å sparke i gang igjen :).

Jeg har selv hatt mye problemer med håravfall og at håret nærmest har føltes “dødt” så jeg ble besatt av å teste nesten alt for å få håret til å føles bra igjen, og nå føles det virkelig bedre enn noen gang! Det tar imidlertid tid for håret å bli bra igjen, så det gjelder å være tålmodig. Derfor kan jeg også gi deg en ærlig mening om disse produktene, som jeg selv har brukt lenge.

Min absolutte favoritt er Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant

Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant
Kérastase Genesis Serum Anti-Chute Fortifiant

Dette serumet fra Kérastase fungerer perfekt hvis du har slitt med håravfall og hvor håret er ødelagt. Jeg tror dette er et vanlig problem for mange fordi vi bleker og preparerer håret med mange produkter som sliter mye på håret, og da er det ekstra viktig å booste håret!

Serumet inneholder en svært effektiv kombinasjon av aminexil, edelweissceller og ingefærrot, som igjen forbedrer hårets motstandskraft for å redusere håravfall. Etter hver dag du bruker serumet, blir hodebunnen beroliget og styrker sin naturlige barrierefunksjon.

Formelen til Kérastase hårserum har en geléaktig konsistens som gjør at det ikke renner når du påfører produktet i hodebunnen. Påfør serumet en gang om dagen i tørt eller håndkletørt hår, og det er viktig at du påfører fire doser i hodebunnen for å sikre at en god mengde absorberes. Én pipette er én dose, så fire er det som teller :).

Serumet skal ikke skylles ut, men det skal ligge og legge seg i hodebunnen så etter at produktet er påført, masserer du serumet litt lett og deretter styler du håret på ønsket måte eller du lar det bare være.

Min nummer to er Hair Rituel by Sisley

Hair Rituel By Sisley
Hair Rituel By Sisley

Hårserumet fra By Sisley er veldig dyrt, men åh så godt! Dette er et serum som jeg benytter anledningen til å unne meg fra tid til annen og det gjør håret mitt veldig godt. Det er et styrkende serum som bidrar til å bremse håravfall og til å bygge et sterkere og tettere hår igjen :).

Det er et serum som er perfekt for de som har litt finere hår fordi produktet aldri blir fett i håret, og selvfølgelig er produktet for de som lider av håravfall. Hårserumet fra By Sisley er svært rikt på mineraler, vitaminer, planteekstrakter og proteiner. Disse egenskapene som jeg nettopp nevnte, styrker og revitaliserer hårsekkene, noe som igjen forbedrer hårets hold.

Det er en veldig deilig og god duft på serumet nettopp på grunn av virkestoffenes effektivitet, og en veldig veldig lett struktur på serumet som lett masseres inn i hodebunnen.

Påføringen gjøres i enten tørt eller fuktig hår, og tre pipetter skal legges i hodebunnen, med særlig fokus på områder der det er mer håravfall og risiko for håravfall. Dette er en intensiv behandling som du bruker annenhver dag i håret i ca 1 måned, deretter opprettholder du behandlingen i ca to måneder til og bruker serumet to dager i uken i stedet for annenhver dag :).

Jeg synes virkelig dette serumet er et hett tips!!!

Det siste tipset er Nioxin Anti-Hairloss Serum

Nioxin Anti-Hairloss Serum
Nioxin Anti-Hairloss Serum

Nioxin-serumet er en leave-on-behandling som tykner/plumper håret og dermed reduserer håravfall på bare 8 uker takket være forbedret hårforankring. Serumet inneholder koffein, laurinsyre, niacinamid og Sandalore, og det som er interessant med Nioxins serum er at det er klinisk bevist at serumet reduserer håravfall med 20% på bare 8 uker, noe som er helt vanvittig, og det er takket være bedre hårforankring :).

Den gjennomsiktige flytende sprayen gjør at håret ikke ser fett ut og at man får skikkelig bra volum i håret og selvfølgelig forbedrer hårets forankring, produktet er også dermatologisk testet noe jeg synes er veldig bra!

En ulempe med dette serumet/sprayen er at jeg synes duften overhodet ikke er behagelig dessverre, jeg elsker når produktene lukter godt og det føles friskt å påføre i håret men det har dessverre ikke dette produktet. Samtidig må man kanskje tenke på hva serumet gjør for håret og bidrar med og da kan det være lettere å legge duften til side.

Påføring gjøres i tørt eller fuktig hår og du sprayer 12-15 pump i hodebunnen eller der håravfallet er mest synlig og deretter masserer du serumet litt lett med fingertuppene og så lar du håret være i fred eller styler det. Ikke skyll ut produktet!

Jeg håper du har fått noen gode tips som kan hjelpe håret ditt til å komme tilbake til et sunt resultat igjen :).

Hvor ofte bør du bruke hårserum?

Jeg vil si minst 2 måneder og opptil 4 måneder på en behandling.

Hvilket hårserum er best?

Personlig vil jeg si Kérastase Genesis serum.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X