Beste Saltvannsspray (Best i Test 2024)

I dette innlegget vil jeg fortelle deg hvilke saltvannssprayer som er mine favoritter og hvorfor!

Ved hjelp av en saltvannsspray kan du få både volum og stivhet i håret, det er også et perfekt produkt hvis du vil binde sammen dine naturlige krøller.

Har man naturlig selvfall så blir det alltid så mye bedre når man er i utlandet, så derfor vil vi prøve å få den samme følelsen ved hjelp av en saltvannsspray :).

Jeg har testet alle produktene og kan derfor gi en ærlig mening om hva jeg synes. Jeg håper jeg kan hjelpe deg med å finne en god saltvannsspray til håret ditt!

Mitt første tips og min favoritt er Ocean Spray – Maria Nila (Best i Test)

Ocean Spray Maria Nila
Ocean Spray Maria Nila

Jeg liker denne saltvannssprayen nettopp fordi den har litt ekstra styrke i seg, ikke for mye men litt mer vil man ha noen ganger så man kjenner det lille ekstra pudderet.

Jeg synes produktet fungerer veldig effektivt på håret mitt når jeg vil få frem krøllene enda mer, noen ganger kan jeg synes det er vanskelig å finne saltvannsspray hvor man kjenner produktet selv i langt hår. Folk som har kort hår anbefaler jeg virkelig denne saltvannssprayen til, men den har som sagt litt ekstra stabilitet i seg!

Maria Nila Ocean Spray er et produkt som gir volum, ekstra stabilitet og også tekstur. Produktet gir et matt resultat og blir ikke spesielt klissete noe jeg synes er et pluss, for jeg personlig liker ikke når det blir for klissete i håret.

Denne saltvannssprayen inneholder naturlig salt og det gjør at den gir mer stabilitet enn for eksempel deres Salty Mist spray, som også er en saltvannsspray fra Maria Nila. Saltvannsprayen er 100 % vegansk, dyrevennlig og fri for frie radikaler, slik alle Maria Nilas produkter er!

Skulle du ha veiene forbi Ängelholm, gå inn og besøk Salong Anders for der finnes det et bredt utvalg av Maria Nila-produkter :).

Min nummer to er Rockaway Salt Spray – R+Co

Rockaway Salt Spray - R+CO
Rockaway Salt Spray – R+CO

Her har vi en virkelig herlig saltvannsspray hvis du vil ha “strandbølger” hver dag! Jeg vil si at produktet Rockaway Salt Spray kun er beregnet på om man ønsker å få frem det buskete i håret, jeg har snakket med noen som sier at den også fungerer veldig bra på tynt/fin.

Jeg opplever overhodet ikke at håret blir fett eller klissete, noe jeg synes er positivt, og den har akkurat den rette stabiliteten! Ønsker man litt mer riv, så hadde jeg gått på mitt første tips!

Noe å huske på med denne saltvannssprayen er at den er varmeaktivert og det betyr at den gir absolutt mest effekt hvis den får lov til å fønes inn i håret, så jeg vil si at hvis du har ganske mykt og fint hår ville jeg absolutt gjort det.

Har du et mer krusete hår så får du kjenne etter hva som funker, men jeg føntørker aldri saltvannsspray i håret bare fordi jeg vil ha krøllene mine, der funker lufttørking bedre for meg! Pleier dog å føne håret litt i bunnen så du får opp volumet!

På tredjeplass kommer Björn Axén Salt Water Spray, som er det beste budsjettalternativet.

Bjorn Axén Salt Water Spray
Bjorn Axén Salt Water Spray

Dette er en saltvannsspray som gir håret tekstur og langvarig volum i håret. Produktet fungerer best hvis du påfører det i fuktig hår og deretter føner eller lar håret selvtørke. Hvis du ønsker en røffere følelse, kan du bruke saltvannssprayen i tørt hår!

Produktet inneholder vitamin B5 som både gir næring og styrker håret, noe som er veldig bra. Vi ønsker ikke å tørke ut håret for mye, for det er viktig å huske på å ikke overdosere saltvannssprayen, for da kan håret bli tørt og matt. Derfor er det veldig bra at produktet inneholder vitamin B5 men også UV-beskyttelse :).

Björn Axéns saltvannsspray er veldig enkel å påføre i håret akkurat som produktene over, den sprayer ut over hele håret, ønsker man å få produkt mer enn bare på det øverste håret løfter man en passé og sprayer under.

Denne saltvannssprayen er ikke et produkt jeg har testet selv, men et budsjettalternativ ville dukke opp og etter å ha lest om ulike budsjettalternativer, syntes jeg absolutt at denne virket best som nettopp det!

Hva inneholder en god saltvannsspray?

Nesten alle har som grunnregel at en saltvannsspray skal inneholde en eller annen form for havsalt, det er saltet som er med på å bidra til hårets stabilitet og ruhet. Hvis det står at produktet inneholder en form for fuktighetsgivende egenskap, kan det være olje som er ingrediensen.

Vi vil også at produktet skal inneholde en eller annen form for næring, som vanligvis er mineraler eller vitaminer. Et tips som jeg også husker mye når det gjelder å ha stylingprodukter i håret, er å sørge for å sjamponere håret to ganger, slik at du får alle produktrester ut av håret.

Et tips er også når man bruker mye stylingprodukter er å detoxe håret ca en gang i måneden slik at det renser håret i dybden, bare et tips :).

Hvorfor skal du bruke saltvannsspray i håret?

Dette er hvis du vil oppnå samme følelse i håret som når du har vært i utlandet og badet i saltvann. Saltvann gir en slaskete og deilig følelse i håret, så hvis du vil ha den følelsen, er det saltvannsspray du skal bruke her i Norge.

Kan du bruke saltvannsspray på tørt hår?

Jeg tror du bør være forsiktig med å bruke den på tørt hår hvis det er skadet og forberedt med bleking, for eksempel.

Blir håret krøllete av saltvann?

Det er ikke alle som får det, men hvis man har krøller i håret selv, så fremheves de enda mer når man bader i saltvann. Jeg tror også at personer som har tynnere/mindre hår nok kan oppleve litt mer fall og spesielt mer tekstur.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X