Beste Rosmarinolje for Håret Ditt (Best i Test 2024)

I dette innlegget skal jeg skrive om rosmarinolje og hva den gjør som er så bra for hodebunnen og håret. Akkurat nå er det en stor trend å bruke rosmarinolje i håret, jeg tror ikke noen har gått glipp av det!

Du lurer kanskje på hvorfor eterisk rosmarinolje er så bra for håret, og det er fordi det er en naturlig ingrediens som bidrar til å holde håret mykt og fuktig. Rosmarinolje har også fokus på å berolige en tørr og irritert hodebunn, noe noen kan oppleve som et tilbakevendende “problem”, eller du kan støte på det på et eller annet tidspunkt i livet!

I dag skal jeg gi deg tips om to produkter som inneholder rosmarinolje, og dermed håper jeg du kan finne et produkt som passer deg og ditt hår :).

Min førsteprioritet er Scalp Treatment Rosemary fra Maria Åkerberg

Scalp Treatment Rosemary
Scalp Treatment Rosemary

Dette er en næringsspray som inneholder rosmarin og er fuktighetsbevarende, og som bidrar til å holde hodebunnen i balanse og i god form. Dermed bidrar produktet til å redusere kløe og irritasjon i hodebunnen.

Det er et veldig godt produkt å bruke hvis du for eksempel er nybakt mamma, for etter svangerskapet er det vanlig å miste hår. Det kan være motsatt for noen, men det er veldig vanlig at man kan få problemer med håravfall, og da er det superbra å bruke rosmarinolje i hodebunnen for å styrke veksten igjen.

Påføring av denne sprayen gjøres hver morgen, da sprayer du produktet i hodebunnen og masserer deretter inn litt lett. Du sprayer hver morgen uansett om håret er vasket eller ikke, og så lar du det virke til det er tid for å vaske håret neste gang.

Det finnes massasjebørster for hodebunnen i dag, så hvis du har en slik, er den perfekt å bruke etter at du har påført rosmarinoljen. Du skal heller ikke være redd for at håret blir fett, for det skal ikke gjøre håret fett eller føles skittent, så stol på instruksjonene :).

Rosmarinoljen fungerer på alle typer hår, som tynt, tørt, livløst, krusete, farget/bleket, tykt, skadet og sensitiv hodebunn.

Tips nummer to er Revitalisting Hair Tonic fra Weleda

Revitalisting Hair Tonic
Revitalisting Hair Tonic

Weleda Hair Tonic er et styrkende hårvann som inneholder rosmarinolje og et ekstrakt fra fettknopp og pepperrotblad som gjør at hårrøttene lett kan ta opp næringsstoffer, fremmer hårveksten vår og holder hodebunnen ren og sunn.

Noe som jeg elsker når det kommer til hårvann er at det kjøler hodebunnen på en så deilig måte og man kjenner virkelig hvordan det beroliger hodebunnen :).

Påføring av produktet kan gjøres både i fuktig og tørt hår. Du kan bruke hårvannet daglig eller etter behov, og når du påfører produktet, tar du noen dråper i håndflaten og masserer lett med fingertuppene. Det er bedre å ta for lite produkt til å begynne med og deretter føle seg frem, slik at du ikke overdoserer med produkt.

Jeg tror ikke vi ofte tenker på det, men det er veldig viktig å massere hodebunnen nesten daglig for å holde sirkulasjonen i gang, redusere håravfall og fremme sterkere hårvekst.

Hva kan være årsakene til håravfall? Først og fremst kan det være en genetisk disposisjon eller hormonelle endringer, for eksempel i overgangsalderen eller etter graviditet. Vi blir eldre, og det kan også føre til håravfall, og til slutt kan det være mangel på mineraler eller vitaminer.

Fordelene med rosmarin for håret ?

Rosmarinolje for hår har mange fordeler som kan bidra til hårvekst. Det finnes et stoff i rosmarinolje og rosmarinvann som kalles karnosolsyre, som bidrar til å helbrede vevsskader og forbedrer cellefornyelsen i huden.

Dette resulterer i at man kan fremme sirkulasjonen for å forhindre håravfall og hjelpe håret til å bli sterkt og forhåpentligvis vokse ut igjen!

Hvordan bruke rosmarinolje til håret?

Du smører rosmarinolje i hodebunnen og masserer den forsiktig inn med fingertuppene.

Hvor ofte bør du bruke rosmarinolje i håret?

Så ofte som nødvendig, enten hver dag eller etter hver vask antingen varje dag eller efter varje tvätt.

Hvordan lager du din egen rosmarinolje?

Fyll en krukke med 1/2 liter olivenolje og tilsett ca. 10 rosmarinkvister, og la den stå i vinduet og trekke.

Hvor lenge bør du ha rosmarinolje i håret?

Du kan bruke litt hver dag og bare vaske det ut når du dusjer håret.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X