Beste Rettetang (Best i Test 2024)

I dag skal jeg skrive om hvilke rettetang som er mine beste tips og hvorfor :).

Vi har alle testet rettetang som ikke gjør jobben sin og er av dårligere kvalitet. Heldigvis har markedet blitt oppdatert betydelig de siste 10 årene. Vil også anbefale et budsjettalternativ som holder god kvalitet og pris.

Har mye erfaring med rettetang og har testet det meste, derfor kan jeg gi deg en ærlig anmeldelse av hva jeg synes!

Håper du får noen gode tips fra meg slik at du kan finne den beste rettetangen for deg :).

Ghd Platinum + er min absolutte favoritt (Best i Test)

Ghd Platinum Plattång
Ghd Platinum Plattång

Grunnen til at Ghd Platinum pro+ er min favoritt, er at den har fulgt meg i mange år, og det er også den rettetangen som aldri skuffer meg. Den holder virkelig mål!

Det grusomme som alltid har vært med Ghd, er at deres keramiske plater virkelig får bukt med krus, og de var veldig tidlig ute på markedet med å slå gjennom med dette. Når du selv har veldig krøllete og krusete hår, har dette alltid vært en redning i nøden.

Ghd platinum + forutser hårets behov, og det betyr at den gjenkjenner hver hårseksjon og justerer temperaturen slik at rettetangen holder den optimale temperaturen, som er 185 grader. Platenes varme reguleres 250 ganger i sekundet, noe som er helt vilt!

Glattejernet registrerer tykkelsen på håret ditt og hastigheten du styler håret med, og regulerer deretter varmen som passer til håret ditt :).

Jeg elsker den avrundede formen på tangen fordi den gjør det så enkelt å også krølle håret med Ghd Platinum+, noe som er et stort pluss. Glattejernet slår seg automatisk av når det ikke har vært brukt på 30 minutter.

Denne rettetangen er et hett tips!

Tips nummer to er Dyson – Corrale Flattener

Dyson - Corrale Plattång
Dyson – Corrale

Dyson rettetang er en dyr, men veldig god rettetang, samme standard som Ghd. Varmeplatene på denne rettetangen er fleksible og er laget av mangan/kobberlegering, varmeplatene samler hver seksjon slik at du kan style håret med kontroll og ikke så høy varme.

Du kan veksle mellom tre varmeinnstillinger avhengig av hårtype og hvilket resultat du ønsker å oppnå. Dyson’s – Corrale Straightener har tre presise innstillinger på 165 °C, 185 °C og 210 °C for som sagt å tilpasse seg kvaliteten.

I tillegg til Dysons vakre produktdesign har deres Dyson – Corrale rettetang også en trådløs funksjon. Selv bruker jeg rettetangen i salongen, og når man snurrer rundt kundens stol når man styler den, er den ledningsfrie funksjonen veldig praktisk.

Det tar 70 minutter å få full ladning, og når batteriet er aktivt, varer det i opptil 30 minutter. Hvis du vil oppnå maksimal styling, bør du la den 4 meter lange magnetiske ledningen sitte i rettetangen mens du gjør deg ferdig.

Ulempen med Dyson- Corrale er at du bør tenke på at denne rettetangen er nesten dobbelt så tung som en vanlig rettetang. Jeg tenker ikke på det lenger fordi jeg har blitt vant til det, men jeg har hatt kunder som har prøvd å holde den og de synes den er ganske tung. Så du bør tenke på det og ha den med deg :).

Hvis du vil ha tak i en Dyson i en fysisk butikk, finnes den hos Elgiganten eller på Lyko. Hvis du bor i Stockholm, har de en butikk i Mall of Scandinavia.

Tips nummer tre er Remington S3700 Ceramic Glide 230 Straightener og er et budsjettalternativ

Remington S3700 Ceramic Glide 230 Straightener
Remington S3700 Ceramic Glide 230 Straightener

Dette glattejernet er et godt verktøy for deg som ikke ønsker å bruke mye penger på en rettetang. Denne rettetangen har titan innebygd i belegget, og det sørger for at varmen fordeles jevnt på håret, noe som bidrar til mindre krus.

Remingtons rettetang har i alt åtte varmeinnstillinger og går opp til 230 ºC. Jeg anbefaler imidlertid IKKE å maksimere varmen, da det er et budsjettalternativ og 230 ºC ikke bør brukes på håret, så vær forsiktig. Den har automatisk utkobling etter 60 minutter og 3 års garanti.

Jeg vil anse dette som en god rettetang hvis du ikke bruker rettetang hver dag eller ofte, og hvis du vil ha en god rettetang til en god pris!

Denne rettetangen er tilgjengelig i fysiske butikker hos Elgiganten eller hos Lyko.

Ulike teknikker for styling med rettetang

En rettetang er et multiverktøy, du kan både flate ut håret for å gjøre det rett og bli kvitt krus. Den har også en funksjon som krever litt teknikk, men det er å krølle håret ved hjelp av en rettetang.

Jeg tenkte jeg skulle prøve å forklare deg hvordan du krøller håret ved hjelp av en rettetang. Du starter med å dele håret inn i seksjoner og har også et speil foran deg slik at du kan se hva du gjør.

Når du så starter, skal du huske at du skal snu tangen 180 grader to ganger og deretter trekke den ned, og overdriv gjerne i hodet for å tenke nedover hele tiden, for det kan lett være ellers at du ikke kommer ned og krøllene ender og “dør” på midten.

Det mange kan gjøre feil er at man klemmer trykket på rettetangen altfor hardt så man nesten får krampe i hånden, man skal bare klemme med tangen veldig lett på håret og la varmen gjøre jobben sin.

De fleste tenker som regel at den ene siden blir perfekt men at den andre siden bare blir dårlig, og det du bør gjøre da er å trene mer på å krølle med den andre hånden som du ikke er vant til å bruke slik at du får mer rutine, og til slutt vil det sitte som en smekk :).

Tips hvis du vil krølle håret med rettetang er å absolutt investere i en rettetang med avrundede kanter fordi det blir mye “mykere” og mer fleksibelt å snurre håret rundt rettetangen.

Hvilken rettetang er best i test?

Best i test rettetang 2023 er GHD Gold Professional Styler.

Hvor ofte bør du bytte ut rettetangen?

Tanger slites ut og må derfor skiftes ut, noen før og noen holder litt lenger, men jeg vil si opptil 5 år.

Hva er mest skadelig for håret: rettetang eller krølltang?

Jeg vil definitivt si rettetang, dessverre har folk en tendens til nesten å se på det som en form for terapi å rette ut håret og kan derfor gjøre det flere ganger om dagen.

Hvordan lager du bølger i håret med en rettetang?

Ta en løkke og vri rettetangen en halv omdreining, trekk forsiktig i den og gjør det samme, men motsatt vei, til løkken er tom.

Hva er den beste måten å rette ut håret på?

Bruk alltid varmebeskyttelse, del håret inn i seksjoner og bruk alltid en kam til å dra gjennom håret og rettetangen etterpå, slik at håret alltid er glatt og ikke floker seg.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X