Beste Krølltangene (Best i Test 2024)

I denne artikkelen vil jeg beskrive hvilke krølltang som er mine favoritter og hvorfor :).

Hvis du, i likhet med meg, har prøvd krølltang av dårligere kvalitet, vet du hvor mye det sliter på håret. Jeg vil også fortelle deg om et budsjettalternativ som fortsatt er veldig bra til prisen.

Alle disse krølltangene har jeg prøvd selv og kan derfor gi en ærlig anmeldelse!

Jeg håper dette innlegget vil hjelpe deg som er på utkikk etter en god ny krølltang!

Dyson Airwrap er min favoritt hver eneste dag i uken!

Dyson Airwrap
Dyson Airwrap

Grunnen til at Dyson Airwrap er min favoritt, er at den er svært skånsom mot håret. Den går bare opp til 150 grader, og den reduserer krus og gir håret en fantastisk glans.

Det som er kult med Dyson Airwrap er at når du bruker spolene som gjør at du får magiske “Hollywood-krøller”, er det bare en føntørker der luftstrømmen suges rundt spolen.

Den har også en multifunksjon som betyr at du også har en hårføner, rullebørste, to børster som du trekker ned frisen og også to størrelser på tønnespiralene.

Det som er med Dyson Airwrap er at den dessverre ikke fungerer på alle hårtyper, og det synes jeg er veldig viktig å være ærlig med. Jeg selv som har et veldig tykt hår som er ganske krusete, men også veldig mye volum, fungerer Dyson super.

Har du et typisk skandinavisk hår som har vanskeligheter med å få stylingen til å holde generelt, vil jeg dessverre ikke anbefale Dyson Airwrap. Det er tross alt bare en føntørker og går bare opp til 150 grader for å holde den skånsom. Men hvis du har krøllete hår i et veldig “fint” hår der styling normalt holder dårlig, så ville jeg ombestemt meg.

Hvis du har krøllete hår, så er det som regel behandlet og da er det mye struktur og tekstur i det krøllete håret. Da er Dyson Airwrap et godt valg og verdt prisen selv om det er en dyr krølltang synes jeg!

Hvis du vil få tak i en Dyson Airwrap i en fysisk butikk, er det Elgiganten som gjelder.

Min nummer to er GHD curve soft curl-tangen.

GHD curve soft curl tång
GHD curve soft curl tång

Ghd-krølltangen er et verktøy for deg som vil ha store krøller eller bare litt avslappede bølger i håret. Jeg synes dette krøllejernet er fantastisk nettopp fordi du kan krølle på så mange forskjellige måter og bruke mange teknikker.

Den er 32 mm i diameter, og som sagt, hvis du vil ha store og ganske “avslappede” krøller, er det denne størrelsen du skal investere i. Noe som jeg også synes er veldig bra med denne tangen er at den har en automatisk utkoblingsfunksjon når den ikke har vært brukt på 30 minutter, super etter min mening!

På tredjeplass setter jeg CeraWand som det beste budsjettalternativet

Cera Wand locktång
Cera Wand locktång

Dette krøllejernet har alltid vært i huset mitt. Det fungerer til det meste, og du kan ikke unngå å lage krøller med det. Det er egentlig bare å snurre rundt håret og holde til du føler deg fornøyd, avhengig av hvor krøllete du vil ha det.

Jeg synes det er supert hvis du har krøllete hår, for eksempel, og det kanskje har blitt flatt i luggen eller noen av krøllene har blitt litt kjedelige, synes jeg CeraWands krølltang er det verktøyet som ligner mest på naturlig krøllete hår der du kan gå inn og forbedre med dette verktøyet.

Jeg jobber som frisør og når man skal lage oppsett som inneholder litt krøller eller man skal ha det ned og man virkelig vil at det skal holde, er det CeraWand jeg alltid kjører med 19-32 mm.

Hvis man skal nevne noen ulempe så er det kanskje ikke det mest skånsomme verktøyet og det er lett å alltid maksimere gradene på tangen, men denne går opp til 220 grader og du kan kjøre den hvis det er til ball eller bryllup, men hvis det bare er til hverdagsbruk så kjør ca 180 grader slik at du er litt mer snill mot håret.

Hvordan krølle håret med et krølltang?

Du bør alltid begynne med å dele håret i seksjoner, det er A og O, slik at du ikke blander sammen for mye hår, så hold styr på paséene dine.

Tips nummer to er at du ALLTID bør bruke varmebeskyttelse, spesielt når du bruker noen form for varme på håret, ellers vil det skade lengdene eller til og med hårfargen.

Nå kommer det an på hvilken type krøller du vil ha, f.eks. tar vi “Hollywood”-krøller, da bruker du et tykt krølltang som Ghd curve soft curl tang er perfekt for å få dette resultatet. Hvis du vil ha et litt rimeligere alternativ, har OBH nordica gode krølltang til en god pris!

Hold tangen loddrett i noen sekunder slik at den former seg og slipp deretter og la sløyfen avkjøles til du har gjort hele håret så kan du børste gjennom for å få den perfekte svellen :).

Hvordan får du krøllene dine til å vare?

Et tips som jeg synes er bra, er å spenne opp håret i en spenne om kvelden hvis du vil at det skal holde til neste dag.

Å hoppe over mykgjørende produkter gir som regel en effekt av at håret tynges ned. Dette gjelder imidlertid ikke varmebeskyttelse, som er obligatorisk.

Bruk gjerne litt røffere produkter som en mousse og kanskje en teksturspray i lengdene.

Millimetermål for ulike krølltangtyper og hva de gjør

Det finnes en krølltang som er ultratynn som bare er 10 mm fra Babyliss. Lager supertette og små krøller, jeg vil si at den er bra hvis du som fyr ikke ønsker å permanenta håret, men likevel er på utkikk etter en krølltang som kan nå rundt et kort hår, er denne størrelsen på krølltangen veldig godt egnet.

Hvis du som kvinne også ønsker å kunne lage noen rampete krøller, anbefales selvfølgelig også denne størrelsen til deg, hehe!

14 mm-tangen fungerer selvfølgelig også godt på kortere hår og alle andre lengder, men du kan fortsatt kalle den en minikrølltang.

Vil si en mottang der sylinderen er smalere på den ene siden og der millimeteren er ca. 19-32 mm, anbefaler Remington krølltang som et perfekt alternativ for deg som har skulderlangt hår og vil investere i litt mer budsjett. Da får du mer volum på toppen der millimeteren er tykkest og en liten fin finish på toppene der det blir smalere.

Hvis du har et litt lengre hår der du lett kan nå rundt tangen uten problemer, men samtidig bare vil ha litt myke krøller og ikke for mye, er 38 mm på en krølltang bra :).

Ofte stilte spørsmål om krølltang

Hvordan krølle håret med et krølltang?

Del håret i seksjoner, og ta deretter pasé for pasé ved å holde krølltangen vertikalt.

Hvordan få krøllete hår uten krølltang?

Du kan bruke båndet fra badekåpen og vikle det rundt håret. Hold håret litt fuktig, sett båndet på hodet og fest det med en klemme for å holde det på plass. Ta deretter en løkke fra forsiden av hodet og vikle den “bakover” til du når ørene. Deretter deler du håret i to deler og vikler dem vekselvis rundt kappen og fester fletten med et hårbånd. Dette er en veldig skånsom måte å få flotte krøller på, uten bruk av varme.

Hvilken størrelse bør krølltangen min ha?

De fleste vil ha mellomstore krøller, og jeg ville siktet meg inn på en krølltang som har 32 millimeter. Hvis du vil ha mindre krøller, kan du gå ned til 19 millimeter.
For store krøller ville jeg gått ned til 38 millimeter.

Hvor varmt bør et krølltang være?

Den optimale varmen på et krølltang er 185 grader.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X