Beste Hårføner (Best i Test 2024)

I denne artikkelen vil jeg skrive om hvilke hårføner som er mine favoritter og hvorfor.

Vi har sikkert alle testet forskjellige hårføner, og det er stor forskjell selv på hvilken hårføner som er bra for håret og stylingen. Jeg vil også anbefale et budsjettalternativ som er av god kvalitet.

Noen av disse hårfønerne som jeg skal anmelde i dag har jeg også prøvd og kan derfor gi en ærlig mening om.

Jeg håper at jeg vil kunne hjelpe deg med å finne den beste hårføneren for håret ditt :).

Min favoritt er Curli AeroFlow (Best i test 2024)

Curli AeroFlow
Curli AeroFlow

Jeg har fått muligheten til å teste denne hårføneren fra Curli , og jeg er virkelig så imponert! Jeg tror dere har forstått nå at jeg virkelig er en “Dyson-fan” og det er veldig vanskelig å få meg til å like noe annet fordi de har lagt lista og fortsatt holder den lista for meg, men hårføneren fra Curli er ikke til å leke med haha.

Hårføneren har et ekstremt godt blåseegenskaper og man kan variere temperaturen på hårføneren som jeg synes er et pluss og jeg synes det er viktig at man kan blåse kald luft også, slik at føneren holder seg. Hårføneren forkorter tørketiden med 70 % , noe som er fantastisk, bare det å føne håret tørt er ikke det morsomste du vet, så det er flott når det går raskt og enkelt.

Du får tre munnstykker når du kjøper hårføneren, to som du kan ha når du for eksempel bruker en rullebørste, og en trakt slik at du kan få krøllene dine mer ut. Hvis du legger til ca 1000: – får du også fat som du også får i en dyson airwrap, og jeg må bare si wow wow wow…

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk her også, for når du konkurrerer med Dyson er jeg alltid skeptisk, men jeg ble imponert her også, jeg må innrømme at jeg liker måten krøllene kommer mer ut med Curli , og jeg sier ikke det hvis det ikke er gode greier.

Holdbarheten på krøllene er akkurat like bra som på Dyson sine tønner og føner, men det jeg liker mer er at krøllene kommer enda litt høyere opp med Curli enn Dyson sine krøller gjør, og hvis du har langt hår blir det tungt men her blir det sååå bra!

Det er ca halve prisen på Curli hårføneren i forhold til Dyson sine hårfønere og jeg synes virkelig de holder mål like bra, så prøv Curli :).

Dyson Supersonic er min nummer to

Dyson Supersonic
Dyson Supersonic

Nå har du fått bekreftet hvor mye jeg virkelig liker Dyson, og ja, det gjør jeg virkelig! Det er helt sprøtt hvilket nivå de har nådd, med alt fra den magiske teknologien til utseendet på produktene.

Vi skal heller ikke glemme at Dysons selskap har brukt rundt 23 millioner euro bare på å forske på fantastisk teknologi, noe som også forklarer hvorfor Dyson er på et helt annet nivå. Vil bare få dette forklart til dere lesere.

Hvorfor jeg har valgt å rangere Dyson Supersonic som min favoritt er fordi den er veldig ergonomisk for hånden. Jeg har denne på salongen og har hatt problemer med å finne en god hårføner som ikke veier for mye og ikke bråker for mye.

Dyson Supersonic har alt jeg lette etter. Den har en helt annen lyd enn en “vanlig” hårføner som er veldig behagelig for øret og så veier den mye mindre enn andre hårføner som er et stort pluss! Du får også magnetiske munnstykker som du kan bytte ut på hårføneren avhengig av hva du vil gjøre med håret.

Du får fem stylingtilbehør, der ett av dem er et Flyaway-tilbehør for å få en jevn og fin finish på håret. Og du kan redusere hårets flyktighet bare ved hjelp av luft.

Vi har også en Styling Concentrator som gjør det enklere å style én hårseksjon om gangen, slik at du ikke blander sammen alt håret når du blåser det. Nå går vi videre til et tilbehør for skånsom luft, og det betyr at du får en kjøligere luftstrøm, og det fungerer utmerket hvis du har sensitiv hodebunn eller litt finere hår.

Det er også en kam med brede tenner, og dette munnstykket fungerer utmerket for et hår som har mange krøller som du vil få frem på en mer definert måte, eller hvis du vil skape mer volum i håret.

Sist, men ikke minst, har vi innstillingene for hårfønerne og hva de gjør. Det er fire innstillinger: 100 °C for hurtig tørking og styling, 80 °C for vanlig tørking, 60 °C for litt mer skånsom tørking av håret, og til slutt 28 °C, som er kaldluft hvis du vil at stylingen skal holde bedre.

Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om denne hårføneren, annet enn at den virkelig er 10/10!

Tips nummer to er Ghd air Professional Hairdryer

Ghd air Professional Hairdryer
Ghd air Professional Hairdryer

Jeg har hatt denne hårføneren i mange år, og hvis du vil ha en virkelig god hårføner til en god pris, vil jeg si at du får mye for pengene hvis du vurderer å kjøpe ghd Air Professional Hairdryer.

Hårføneren er utstyrt med en profesjonell vekselstrømsmotor og en avansert ioneteknologi, noe som betyr at den binder fuktighet for et mer glansfullt hår og reduserer krus i håret betydelig.

Den har en 3 meter lang ledning som gjør at du kan bevege deg bort fra stikkontakten, og du får et ekstra munnstykke som gjør det enkelt å style håret med denne hårføneren. Du har også en kaldluftsknapp som hjelper deg med å fikse frisyren du har stylet med ghd Air Professional Hairdryer.

Ghd hårføner har et ergonomisk håndtak som gjør det enkelt hvis du er høyrehendt, men også venstrehendt, og jeg synes dette er veldig bra, slik at det er enkelt for alle å style eller tørke håret, viktig å holde seg komfortabel!

En eventuell ulempe som denne hårføneren har er at jeg kan synes at den blir ganske tung i hånden etter lang tids bruk, så det er et tips å vurdere om du er sensitiv.

Det siste tipset er OBH Nordica Artist Heatwave, som også er min budsjettfavoritt.

OBH Nordica Artist Heatwave
OBH Nordica Artist Heatwave

Hårføneren fra OBH Nordica har et smalt munnstykke som gjør det enkelt for deg å style, tørke, men også fiksere frisyren. Hårføneren har ulike varmetyper og ulike hastigheter, noe som gjør det enklere å kontrollere føningen mens du styler håret.

OBH Nordica Artist Heatwave har 3 varmemoduser og 2 hastighetsmoduser. Hårføneren har også en 3 m lang ledning som gjør det svært fleksibelt å flytte den litt bort fra stikkontakten og dermed forenkler stylingen.

Det er også en liten krok på hårføneren slik at du kan henge den på badet etter bruk, noe jeg synes er en smart funksjon :).

Det er ikke så mye mer å si om denne hårføneren enn at jeg synes det er en bra hårføner til en veldig bra pris!

Hva er den beste måten å føne håret på?

I dag skal jeg forklare hvordan du føntørker håret ditt på best mulig måte ved hjelp av en rullebørste og bruker børsten til å skape volum. For å få best mulig resultat er det best at håret er vasket og rent før du begynner.

Som vanlig maser jeg alltid om varmebeskyttelse, kanskje en god mousse som passer håret ditt. Start med å føne håret slik at det er ca 80% tørt og der kan du også blåse håret i alle forskjellige retninger, det er også veldig effektivt å bøye hodet opp og ned slik at luften kommer inn overalt.

Etter at du er ferdig med å føne deler du håret inn i seksjoner, det holder at du deler håret inn i to seksjoner der du først jobber med underhåret og deretter går du til overhåret og til slutt luggen.

Nå begynner du å jobbe deg gjennom løkke for løkke, husk at hvis du vil skape mye volum i føntørkingen, tenk på å overdrive børsten mye oppover slik at det kommer mye luft og vind inn mellom hårstråene. Ikke vær redd for å trekke i alle forskjellige retninger når du bruker børsten, det viktigste er at du holder børsten “riktig” når du føler deg klar og vil avslutte paséen.

Det jeg mener med børsten riktig er at hvis du vil at alle toppene skal gå innover, blåser du håret rundt børsten og ruller samtidig mot nakken. Hvis du vil ha litt mer liv, kan du kjøre noen seksjoner innover og noen utover. Ikke vær redd for å teste og leke med håret!

Ofte stilte spørsmål om hårføner

Hva er mest skadelig for håret, å flate det ut eller å føne det?

Jeg vil definitivt si rettetang, men det forutsetter at du bruker varmebeskyttelse.

Hvilken hårføner er den mest stillegående?

Personlig ville jeg sagt Dyson Supersonic.

Hvor varmt blåser en hårføner?

En mildere temperatur gir også en mer skånsom føntørking. En vanlig hårføner kan bli så varm som 220 grader, men det finnes innstillinger der du kan kontrollere varmen.

Er det bra å føne håret?

Jeg ville ha anbefalt å blåse gjennom håret, det trenger ikke være tørt, men det er ikke skånsomt å legge seg med vått hår da det gnager og river mye. Minsker også risikoen for å få kløe i hodebunnen hvis du blåser gjennom det.

Hvordan føner man krøllete hår?

Du kan bruke en trakt som munnstykke når du føner krøllete hår, der du “baker” håret inn i selve trakten for å binde krøllene sammen slik at de ikke blir krusete.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X