Beste Detox-Sjampo (Best i Test 2024)

I denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvilke detox-sjampoer jeg synes er de beste og hvorfor!

I dag er vi interessert i å få mye volum og stabilitet, men det vi ikke må glemme er at det blir mye rester når vi bruker stylingprodukter i håret. Derfor vil jeg gjerne anbefale tre detox-sjampoer.

Har du for eksempel problemer med at hodebunnen er i ubalanse eller at håret blir fett, flass eller klør? Da er det en detox-sjampo du trenger for å få bukt med problemene.

Jeg har testet disse produktene selv og kan derfor gi en ærlig anmeldelse av hva jeg synes :).

Håper jeg kan hjelpe deg med å finne den beste sjampoen for din hodebunn!

Min absolutte favoritt er Maxi.Wash – Kevin Murphy (Bäst i test 2024)

Maxi.Wash - Kevin Murphy
Maxi.Wash – Kevin Murphy

Denne detox-sjampoen er blitt en klassiker i denne sammenhengen. Maxi.wash er en avgiftende sjampo som effektivt fjerner urenheter og uønskede produkter uten å skade håret eller huden.

Sjampoen inneholder AHA-syrer som bryter ned fett og gir en rolig og klar hodebunn. Produktet inneholder også en blanding av eteriske oljer fra Tea Tree, timian og rosmarin som gjenoppretter balansen i fet eller tørr hodebunn.

Maxi.wash fremskynder helingsprosessen ved hodebunnsproblemer, og det må jeg innrømme at den virkelig gjør! Jeg synes det har vært vanskelig å finne sjampoer som effektivt helbreder hodebunnen, men denne detox-sjampoen lykkes virkelig.

Detox-sjampoer kan omtales som en slags “pre-wash”, for det er akkurat det det er. Du starter med å sjamponere håret med Maxi.wash og masserer forsiktig gjennom håret og hodebunnen, men ikke gni den inn i hodebunnen, men masser forsiktig, etter påføring av sjampoen lar du den virke i 1 minutt og skyller deretter.

Etter at du har brukt detox-sjampoen, går du inn med din vanlige sjampo, og det er da håret ditt er klargjort for å absorbere all næringen som er i en “vanlig” sjampo. Det er viktig å huske å alltid bruke balsam etter behandlingen fordi det lukker skjellaget i håret igjen, og håret kan være litt grovt etter bruk av en detox-sjampo.

Tips nummer to er Eco Therapy Revive – Maria Nila

Eco Therapy Revive - Maria Nila
Eco Therapy Revive – Maria Nila

Jeg har brukt Maria Nilas detox-sjampo i et par år og jeg synes virkelig den er fantastisk, et ekstra pluss er også at den er økologisk :). Det er en naturlig sjampo som ikke tynger håret og er fri for sterke stoffer.

Denne dyprensende detox-sjampoen er en sulfatfri sjampo som også er fri for parabener. Eco Therapy Revive renser håret på dypet for smuss, urenheter og oljer, samtidig som den gir næring til hår og hodebunn.

Maria Nilas detox-sjampo er en økologisk sjampo og er sertifisert av Eco Cert. Hva kreves egentlig for at en sjampo skal kunne kalles økologisk? Jo, det kreves at innholdet består av 95 % naturlige ingredienser, men også at 10 % av ingrediensene kommer fra økologiske gårder.

Det som også kreves for å lage et økologisk produkt, er at det ikke skal være testet på dyr og at emballasjen skal være nedbrytbar! Når du bruker en økologisk sjampo kan du i starten vaske håret to ganger, for i starten kan du kjenne at håret ikke føles helt rent, men etter noen ganger vil håret ha vent seg til en naturlig sjampo :).

Må også nevne at denne detox-sjampoen har en herlig duft som lukter litt blomsteraktig av blant annet grønn agurk, fersken og pære.

Mitt tredje og siste tips er Björk – RENA Purify Shampoo

Björk - RENA Purify Shampoo
Björk – RENA Purify Shampoo

Björk er et merke som virkelig har levert de siste årene, og selvfølgelig har de også en detox-sjampo. Denne avgiftende sjampoen passer for alle hårtyper og renser i dybden for å forebygge fett, flass og kløe i hodebunnen.

RENA detox-sjampo har en beroligende formel med grønn te og lime som fjerner overflødig talg fra håret, gjenoppretter balansen i hodebunnen og forebygger flass, kløe og irritasjon.

Påfør sjampoen i fuktig hår, masser produktet forsiktig inn i hodebunnen og la det virke i 1-5 minutter. Gjenta ved behov, og avslutt alltid med balsam.

Må også slå et slag for RENA Anti-dandruff & Dry Scalp Shampoo. Dette er ikke en detox-sjampo, men den er fra samme serie, og når jeg likevel skriver om sensitiv hodebunn, vil jeg også nevne denne sjampoen.

Det er en veldig effektiv sjampo hvis du har mye problemer med flass, og du kan lett få synlige flak i håret. Denne sjampoen forhindrer problemet med at det dannes nye flass, noe som er super, jeg får mange spørsmål på jobb om flass og dette produktet er et hett tips!

Sjampoen inneholder stoffet Piroctone Olamine samt bjørke- og aloe vera-ekstrakt som balanserer hodebunnen og gjør håret fritt for kløe osv.

Hvorfor bør du kjøpe en detox-sjampo?

Grunnen til at du bør unne deg en detox-sjampo er fordi hvis du vil ha en sunn hodebunn og et hår som virkelig renser i dybden og gjør håret ekstra rent, så er det denne typen sjampo du bør investere i!

Det er viktig at du har en annen sjampo som du veksler med, for hvis du bare bruker detox-sjampo kan det bli for mye for håret, noe som betyr at du fjerner alt og også hårets naturlige oljer. Jeg anbefaler å bruke en detox-sjampo en gang i måneden.

Mange lurer på om man bare skal bruke den til en bestemt hårtype, men jeg synes man skal bruke den uansett hvilken hårtype man har. Det fjerner støv, forurensning og du som har egen brønn for eksempel, en detox-sjampo er super 🙂

Hva er en detox-sjampo bra for?

Den trenger inn og renser dypere enn en vanlig sjampo.

Hvordan vet du om du trenger en detox-sjampo?

Hvis du for eksempel har problemer med sensitiv hodebunn eller flass, kan en detox-sjampo være svært effektiv og god. En annen ting å merke seg er hvis håret ditt blir fett og du føler at håret er i ubalanse.

Er detox-sjampo bra?

Hvis du bader mye og delvis i klor, kan du bruke en detox-sjampo for å fjerne klor og salt som kan irritere hodebunnen.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X