Beste Bølgetang for Håret Ditt (Best i Test 2024)

I dette innlegget vil jeg skrive om hvilke tryllestaver / bølgetanger jeg liker og hvorfor!

Noen ganger vil man at håret skal være stylet, men se veldig avslappet ut eller til og med få litt strandbølger. Har du en dårlig hårdag er dette verktøyet perfekt fordi du får både volum og bølger i ett, og plutselig blir et kjedelig og skittent hår et minne blott :).

Det er viktig at du alltid bruker gode verktøy som ikke sliter for mye på håret i det hele tatt! Jeg kommer til å skrive om noen av mine favoritter i dag, men jeg kommer også til å gi tips om gode budsjettalternativer.

Jeg har selv testet noen av verktøyene jeg skal tipse om i dag og kan derfor gi en ærlig anmeldelse og hjelpe deg med å finne det beste verktøyet for deg.

Jeg håper du får tips av meg i dag til å finne den perfekte tangen :).

Mitt første tips og (Best i Test) er Babyliss Deep Waver!

Babyliss Deep Waver Vågtång
Babyliss Deep Waver Vågtång

Jeg synes Babyliss Deep Waver er et godt alternativ for deg som ønsker en jevn og fin finish på hele håret. Den er også veldig enkel å bruke og har tre varmeinnstillinger slik at du ikke trenger å holde tangen i håret i mer enn noen få sekunder.

Et stort pluss er at den varmes opp veldig raskt. Gradene på krølltangen er 160-200 grader, men jeg synes personlig at du aldri bør gå over 180 grader fordi håret kan bli veldig skadet når du bruker for mye varme. Du har også en automatisk utkobling når verktøyet har vært inaktivt en stund.

Ledningen er på 2,5 meter, og du får også et varmebestandig etui til å oppbevare Babyliss Deep waver i. Du får også 5 års garanti, noe som er veldig bra, for ikke å snakke om den fantastiske prisen!

Tips nummer to er Mermade Hair Pro Waver!

Mermade Hair Pro Waver
Mermade Hair Pro Waver

Mermade Hair PROFESSIONAL waver er en 32 mm waver, og et perfekt alternativ for deg som vil skape den ekte “beach-looken”.

Varmeteknologien i dette stylingverktøyet gir en jevn varme over hele håret og skader dermed ikke håret, og denne nye modellen “pro waver” skaper bølger dobbelt så raskt som den forrige modellen.

Dette produktet har tre avanserte keramiske sylindere, ioniske keramiske sylindere som er av høy kvalitet og beskytter håret. Waveren blir varm på omtrent 60 sekunder og går fra 80-180 grader, og jeg synes det er flott at den ikke går over 180 grader.

Automatisk avstengning skjer etter 60 minutter, det er en ting som jeg synes er negativt med dette verktøyet, jeg synes det er litt lenge med 60 minutter med tanke på at de fleste stylingverktøy har 30 minutter, men jeg antar at de har testet brannrisikoen grundig hehe.

Det er veldig enkelt å bruke, som jeg har skrevet før er det bra å alltid dele håret inn i seksjoner først for da har man bedre kontroll og oversikt over hvor man er. Etter at du har gjort det og preppet håret med produkter, tar du bare bølgetangen og du kan ta en ganske bred pasé fordi tangen er ganske bred.

Nå tar du bare en pasé og starter fra roten og sørger for at håret er i selve “formen” og så holder du maks 5 sekunder, og så jobber du deg bare innenfra og ut, easy as pie :).

Det tredje tipset er Remington PROluxe 4-In-1 adjustable waver!

Remington PROluxe 4-In-1 adjustable waver
Remington PROluxe 4-In-1 adjustable waver

Remingtons bølgetang gir deg muligheten til å lage 4 bølgete stiler. Dette produktet har en OPTI-teknologi som gir tangen, men kan også kalles trippeltang, en varme der bølgene fikseres og dermed varer lenger, noe vi alle er ganske desperate etter å ha en god holdbarhet på stylingen vår.

Den har en varme mellom 150-210 grader og det tar ca. 30 sekunder for tangen å bli varm. Ledningen på dette produktet er 3 meter lang og har et svingbart feste. Remingtons trippeltang har en justerbar trommel, og det betyr at du kan få fire forskjellige typer bølger i håret, skikkelig kult!

Du kan få alt fra dype definerte bølger, litt mer løse bølger, eller hvis du vil ha litt mer av den berømte “beach waves”-looken eller bare veldig stramme og krusete bølger. Remington PROluxe leveres også med 5+1 års garanti.

Hvordan får du fine bølger i håret med en rettetang?

Du deler håret inn i seksjoner, men noe som er positivt med en krølltang er at du kan ta mye større seksjoner hvis du sammenligner med en krølltang nettopp med tanke på at den er mye bredere, men det er helt avhengig av hvor bred tang du kjører med, men vi skal gå inn på ulike typer millimeter senere i denne artikkelen :).

Bruk ALLTID varmebeskyttelse, og det gjør du nettopp for å beskytte håret mot dårlig kvalitet, spaltede tupper. Varmebeskyttelse har som funksjon å legge en film rundt håret og skape en beskyttende barriere mot varme.

Når du har delt opp håret og forberedt det med de produktene du vil bruke, er det bare å begynne innenfra og ut. Noe som er viktig når du bruker bølgetangen for å få de vakreste bølgene, er at når du har klemt nederst med tangen og deretter jobber deg utover, er det bra å synkronisere slik at neste bølge kommer i samme spor som du slapp den forrige bølgen du holdt på med, skjønner du hva jeg mener?

Tipset er også at når du går inn i neste bølge, trekker du den litt oppover mot bunnen fordi da fikseres krøllene bedre.

Bra å også ha i bakhodet er at det ikke trenger å være så “perfekt” men du kan føle at endene er forskjellige bølger osv. men det er bare fint når det ikke er så gjennomtenkt. Skulle du føle at du ikke liker hvordan looken ser ut i toppene kan du bare gå inn etterpå og dra litt med rettetangen om du vil ha en litt rettere avslutning, det kan også være veldig fint!

Når du føler deg klar kan du la bølgene kjøle seg ned i ca 10 minutter slik at håret fikseres og gjør at det holder bedre og helt avhengig av hvilken look du er ute etter så kan du enten børste ut bølgene litt eller så kjører du inn en mousse, saltspray om du vil definere bølgene og få dem frem mye, alt etter hva du er ute etter :).

Millimeter på ulike bølgeledere og deres effekter

Akkurat som på krølltang finnes det også ulike millimeter på bølgetangene. De største bølgetangene er 32 millimeter og det tror jeg også er mest populært, effekten med 32 mm er veldig myk og lager ikke for tydelige bølger, men det handler også om hvor lenge du holder tangen mot håret. Mange som har tykt hår synes at denne størrelsen er et skikkelig høydepunkt.

Det finnes en tang som jeg hadde da jeg vokste opp, nemlig OBH nordica bølgetang som har en millimeter på 16-21 millimeter. Denne tangen gjør bølgene veldig tydelige, så hvis du er ute etter en tang der du vil definere håret mye, er denne millimetertypen et hett tips.

Det er ikke et like stort marked hvis du sammenligner med krølltang og dermed heller ikke så mange forskjellige millimeter på jernene, men kan også komme med tips angående krølltang.

Skorpetang, men også kalt vaffeltang, brukes hvis du ønsker å få mye volum i bunnen. Det finnes en veldig rimelig som heter Cera VoluMini, platen på denne tangen er bare 1,3 x 6 cm.

Et smart tips er hvis du ikke vil at “frizzen” skal være synlig pluss bedre holdbarhet er å spisse håret før og så kan du vaffle håret i bunnen for å skape volum.

Hvordan rengjør man en tang?

Ta en litt fuktig klut og ta deretter et rengjøringsmiddel for keramiske produkter, for eksempel en komfyr. Du kan også spraye litt vindusrens på kluten og deretter prøve å rengjøre, men det er viktig å sørge for at verktøyet ikke er i gang og at ledningen er trukket ut.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X