Beste Avfarging for Håret Ditt (Best i Test 2024)

I dette innlegget vil jeg skrive og gi tips om to avfarginger som jeg synes fungerer godt til hjemmebruk. Det er stor etterspørsel etter hårfarging, men jeg vil også være tydelig på at du har tenkt nøye gjennom avgjørelsen din!

Farging er en behandling som er veldig tøff for håret, og derfor bør du være forberedt på at håret vil reagere på en eller annen måte. Jeg personlig som jobber som frisør foretrekker å gjøre denne typen behandling i salongen slik at vi som jobber har full oversikt og kontroll over hva som kan skje og hvordan håret reagerer.

Som sagt, etterspørselen er stor og alle gjør som de vil med håret sitt, så derfor vil jeg gi tips om avfarging som er det “beste” for deg og håret ditt, og uansett hva, hvis du har bestemt deg for å avfarge håret ditt, er det en behandling som sliter nesten like mye hjemme som i salongen, men vi kan forhindre at det går for langt og redde håret ditt i tide 🙂

Tips nummer én er Colour B4 Haircolour Remover Extra Strength

Colour B4 Hair Colour Remover
Colour B4 Hair Colour Remover

Dette er en farge som inneholder mindre kjemikalier enn deres tidligere produkter, noe som igjen gjør den til et miljøvennlig produkt, og produktet inneholder også C-vitamin. Det er en farging som fjerner mørke partier i håret, men som også bidrar til å redusere ekstra fargelag som måtte finnes i håret!

Jeg vil nok vurdere at det er en avfarging som fungerer på mellomblondt hår, kanskje opp til en 6’er, og hvis du er mørkere enn det, må du kanskje gå til mitt andre alternativ som kommer nedenfor.

Når jeg leser beskrivelsen av avfargingen, står det at den fjerner all farge og at du får tilbake din naturlige hårfarge, og de forhåpningene skal du nok ikke ha. Som sagt er en avfarging alltid en “risiko” fordi det sliter mye og jeg har gjort noen avfarginger selv og det er lett for at det går til de varme/oransje tonene slik at man ikke tror 110% på at det blir helt naturlig.

I så fall er det en bonus men ikke forvent det, men som sagt, som regel når det blir for varmt så er håret som regel veldig forberedt med mørk farge, så ligger man på en 6 eller 7 så kan det faktisk bli veldig bra men ha dette i bakhodet :).

Påføring av en avfarging foregår på tørt hår og jeg ville ha anbefalt å dele håret inn i ulike deler og så starte nedenfra og opp med et tynt strøk om gangen for da blir det jevnere og man sikrer at det er produkt overalt.

Jeg anbefaler også at du før behandlingen vasker håret med en detox-sjampo slik at håret blir kvitt alle produktrester som måtte være i håret, slik at det er en sjanse for at det ikke slites like mye under behandlingen. Når du har påført fargestoffet, venter du så lenge som anvisningen sier og skyller deretter håret med sjampo minst to ganger og deretter balsam.

Hvis du skal påføre en hårfarge i håret etter behandlingen i den tonen du har oppnådd, bruker du bare sjampo og INGEN balsam, for da setter den nye fargen seg mye bedre! Produktet inneholder ingen bleking eller ammoniakk og det gjør avfargingen litt snillere mot håret så det er super :).

Alternativ nummer to er Colourless Hair Colour Remover Max Effect

Colourness Hair Colour Remover Max Effect
Colourness Hair Colour Remover Max Effect

Denne avfargingen er mer pudder i så den funker på det aller mørkeste håret, har man røde toner i håret er det alltid vanskelig å fjerne og da må man heller ha en langsiktig plan når det gjelder rødt hår/toner eller virkelig mørkt hår så man vet det.

Som sagt er det en kraftig formel, men avfargingen inneholder verken blekemiddel eller ammoniakk, så det er et pluss. Nettopp fordi avfargingen er så sterk, anbefales det å vente minst 1 uke før neste behandling, hvis det er nødvendig! Hvis du har langt hår, må du kjøpe minst to pakker for å dekke hele håret.

Noen ganger kan det være rester av avfargingen i håret, så hvis du har kort hår, bør du skylle håret i dusjen i ca. 5 minutter og i langt hår i minst 10 minutter. Deretter er det veldig viktig å sjamponere håret grundig, og jeg hadde anbefalt å sjamponere håret tre ganger slik at du virkelig prøver å få ut alle rester av fargen. Etter behandlingen er det viktig å være veldig snill mot håret, så behandle håret med fuktighetsgivende produkter som olje eller varmebeskyttelse.

Som sagt kommer vi ikke unna at dette er en behandling som sliter mye på håret, og hvis du føler at håret har beholdt kvaliteten, er det bare bra for deg :).

Dette var alt jeg hadde å tilføye angående avfarging til hjemmebruk, og jeg personlig skriver bare i god tro om å være forsiktig med innfallene du får hjemme. Hvis du er usikker eller ikke har erfaring med å eksperimentere hjemme, gå til en salong og se hva deres vurdering er og hva håret ditt tåler, for det kan ende opp i en tyggegummi-effekt og det vil vi gjerne unngå!

Er avfarging og bleking det samme?

Nei, det vil jeg ikke si, det er to behandlinger som sliter mye på håret, men hvis du ikke vil være lys eller ha krøller, men kanskje kommer inn med svart hår og vil farge håret i en lysebrun nyanse i stedet, vil jeg si at avfarging er det beste og vakreste alternativet å gjøre!

Hva er mest skadelig for håret farging eller bleking?

Jeg vil si at bleking er mest belastende for håret.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X