De Beste Produktene Mot Håravfall (Best i Test 2024)

I dette innlegget vil jeg skrive om hva vi kan gjøre hvis vi merker at vi mister unormalt mye hår, i noen tilfeller fører det til håravfall. Mange lurer kanskje på hvor mye hår man mister? Jeg vil derfor forklare kort hvordan det kan begynne og hvilke faktorer som kan spille en rolle.

Selve ordet håravfall er som regel arvelig og betyr dessverre også at håret ikke kommer tilbake, men det kan også være andre faktorer som spiller inn, f.eks. sykdom, etter at du har vært gravid hvor mange hormoner spiller inn, diabetes, jernmangel og etter en lang periode med mye stress. Det finnes sikkert flere årsaker, men dette er de vanligste!

Håravfall er midlertidig hvis du har vært gravid eller hvis du er under behandling for sykdom, men det kan som sagt være arvelighet, men det kan også være at du er ekstremt stresset eller rett og slett ikke tar vare på håret ditt og bleker det for mye, og da kan du bygge opp håret ditt igjen ved hjelp av produktene jeg vil anbefale.

Jeg har selv personlig erfaring med dette, har et veldig tykt hår og “mye å ta av” men jeg gikk gjennom en ekstremt stressende periode og gjorde kanskje sløyfer med bleking litt for ofte og styling mye og den kombinasjonen ble ikke bra. Alt håret mitt på høyre side bare brøt av og mistet mye hår og nå ca tre år senere har håret mitt aldri vært så langt og sunt.

Så i dag skal jeg gi mine beste tips til hvordan man kan nå målet om et nytt sunt hår, og jeg skal gi tips om to produkter og en sjampo :).

Favoritten min er Living Proof – Scalp Care Dry Scalp Treatment

Living Proof Scalp Care Dry Scalp Treatment
Living Proof Scalp Care Dry Scalp Treatment

Dette er et produkt som fokuserer på å gjenopprette mikrobiomet i hodebunnen, og det gjør produktet nettopp fordi det inneholder mye fuktighet og dermed gir en langvarig “beskyttelse” mot kløe, tørrhet og irritasjon i hodebunnen. Nøkkelen er alltid at hodebunnen din har det bra, for ellers kan det lett bli et såkalt diffust (periodisk) hårtap der det ofte oppstår hår av dårlig kvalitet.

Living Proof Scalp Care-produktet inneholder vitamin B3-baserte Microbiome Balancing Complex, der behandlingen bidrar til å gjenopprette balansen mellom de gode og dårlige bakteriene i mikrobiomet. Produktet inneholder ytterligere ett stoff som sørger for vedvarende fuktighet, og det er den hyaluronsyrebaserte molekylære “lappen”. Stoffene i Living Proofs behandling gjør at hodebunnens naturlige økosystem sakte, men sikkert kommer i balanse igjen.

Påføring av denne behandlingen kan gjøres i både tørt eller håndkletørt hår etter vask, og da trekker du lange drag gjennom hodebunnen og masserer deretter inn produktet. Produktet skal ikke skylles ut og dette bør gjentas tre ganger i uken og det er nøye å følge med og full effekt får du etter 4 ukers bruk!

Nummer to er Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo

Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo
Kérastase Genesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo

Det jeg skal snakke om nå er en sjampo som forebygger håravfall, og denne sjampoen fra Kérastase har jeg brukt mye og jeg elsker den! Denne hårpleieserien hjelper til med å redusere og behandle håravfall enten det er hele håret eller om endene dine har en tendens til å knekke, denne sjampoen vil hjelpe deg med å styrke håret ditt igjen!

Lider man av mye håravfall så ville jeg ha brukt hele serien deres men i dag fokuserer jeg kun på å skrive om sjampoen, og hvis dere vil at jeg skal skrive en hel artikkel om nettopp denne serien fra Kérastase så kommenter nedenfor :).

Nutri-Fortifiant sjampoen styrker hårfibrene og gjør sakte men sikkert hårets overflate klarere for å redusere risikoen for håravfall på grunn av tidligere ødelagte hårstrå. Sjampoen er veldig mildt rensende og beroliger og fukter håret fra hodebunnen til hårspissene med en veldig lett følelse, så selv om sjampoen fukter mye, tynger den ikke håret, og fungerer dermed på alle hårtyper.

Det er tre spesifikke ingredienser i denne sjampoen, nemlig edelweiss, celler og ingefærrot, som gjør hårstrået sterkere og mer motstandsdyktig, slik at risikoen for ødelagte hårstrå reduseres. Påfør sjampoen i fuktig hår og emulger slik at det blir et stort skum, masser deretter gjennom hodebunnen i noen minutter og skyll deretter grundig. Jeg anbefaler selvfølgelig å bruke samme balsam eller innpakning som denne serien, helt fantastiske produkter som har gjort susen på håret mitt :).

Mitt tredje og siste alternativ er Kérastase Densifique

Kérastase Densifique
Kérastase Densifique

Dette er en skikkelig premie, men hvis du føler at du har prøvd det meste, er dette produktet et must. Kérastase Densifique Cure er en hodebunnsbehandling for kvinner som opplever synlig tynnere hår. Denne behandlingen hjelper håret til å bli fyldigere med mer enn 1000 nye hårstrå etter endt behandling (3 måneder).

Produktet inneholder vitamin B3, B5 og B6 som aktivt gir næring og fuktighet, men det er viktig å påføre behandlingen daglig, men det spiller ingen rolle om det er morgen eller kveld, men det er svært viktig for å oppnå et resultat at det gjøres daglig. Det er aldri noen garantier på noe som helst når det gjelder noen form for preparat, men det er alltid viktig å følge det som står 100% i beskrivelsen.

Påføringen gjøres på enten tørt eller fuktig hår, jeg personlig foretrekker fuktig hår! Da bruker man en ampulle (flaske) til en behandling og påfører så nær hodebunnen som mulig, deretter masserer man inn produktet litt lett med fingertuppene og så lar man det tørke/styler og bruker eventuelt litt mykgjørende produkt i lengdene som hårolje eller leave-in spray. Produktet skal ikke skylles ut!

Tips om hva du kan gjøre for å holde håret ditt friskt og sunt

Det er alltid veldig viktig å vaske håret ordentlig, og hvis det er slik at du bruker mye stylingprodukter som tørrsjampo etc. så er det enda viktigere, og da ville jeg ha anbefalt selv å bruke en hodebunnspeeling fordi det er slik at hvis du bruker mye produkter, er det lett å tette hårsekkene og hodebunnen.

En annen ting som jeg synes er viktig for alle er å investere i gode sjampoer, det vil gjøre håret ditt bra for all fremtid å alltid ha gode sjampoer for hodebunnen og lengdene dine. Det hjelper til med å få i gang sirkulasjonen i hodebunnen :).

Mitt siste tips er å massere hodebunnen innimellom, jeg vil si at det er mitt absolutt beste tips for å få i gang sirkulasjonen og løse opp spenninger som man kan ha etter en lang dag på jobb f.eks. Så masser forsiktig når du vasker deg eller få noen til å massere håret ditt i sofaen eller hva som helst, jo oftere jo bedre :).

Hva kan forårsake håravfall?

Arvelighet, stress, bivirkninger av medisiner, infeksjoner osv.

Er en caps bra for håret ditt?

Hvis du bruker det hele tiden, vil jeg si nei, nettopp fordi det er en friksjon mot hodet som sliter på håret og dermed kan du miste det.

Hvilken sjampo er best mot håravfall?

Jeg vil definitivt si Kérastase Genisis Bain Nutri-Fortifiant som også er “best i test”.

Legg igjen en kommentar

Få personlig hjelp - DM på Instagram!

X